BørneYoga/ BørneRytmik

BørneYoga/ børnerytmik

Info om BørneYoga/ børnerytmik  

 
I Røde Ko laver vi BørneYoga/ børnerytmik 1 gang om ugen. Vi begyndte at lave BørneYoga i august 2015 efter vi deltog i Bevægelsesteam København. I september 2016 er en af vores medarbejder blevet certificeret til at undervise aldersgruppen 0 - 6 år i BørneYoga. Uddannelsen blev taget i "Det lille Yogahus" hos Emma Maria Vincent.
 
Yoga er en sundhedsfilosofi og ikke en religion. Yoga betyder at forene, her i BørneYoga betyder det at børnene opnår samhørighed med sine Yogi venner og lære at alt høre sammen og har sin plads i universet.
Børnene lære om dyrene, planterne, luften, havet og hvad vi ellers kan finde på. Vi fortæller børnene om dyrenes forskellige styrker, fx har Skildpadden altid sit hus med sig og Elefantens snabel kan suge vand op og sprøjte med det. Børnene lærer de forskellige Asanas (yoga stillinger) der i yogaen hører til de forskellige dyr og vi kan sagtens opfinde flere og nye stillinger. Fx går vi på væggen som Spidermann og kan være høje som Giraffer med vores store hjerter, helt oppe på tæerne, eller små som Edderkopper vi selv har lavet spind til, af et kæmpe garnnøgle.
Vi benytter os rigtig gerne af historie fortællinger. Denne aldersgruppes fantasi får let vinger, når vi puster historier af sted.  
 
BørneYoga er mere end en leg. BørneYogaen rammer alt i barnet: Hjerne, muskler, nerver, organer og hjælper barnet med at koordinerer sine bevægelser. Børnene får pirret deres fantasi, nye ideer opstår, de lytter, ser, lære, oplever og de mærker dem selv. De opdager vejrtrækningen, deres hjertes slag, de andres ånde og være tæt på andre, at ase og mase.. Gennem børneyogaen bliver de klogere på verden, via fortællinger, få viden om dyr og planter.
 
Yoga beroliger sindet og i disse iPads-TV-travle tider, giver BørneYoga bare så meget mening, da den forener barnets hjerne med barnets krop gennem yoga øvelserne, fantasi rejserne og fortællingerne. Børnene lærer at være indeni sig selv og ikke ude af sig selv. De opdager at: "Jeg kan godt finde ro - selv" og at de godt kan være med dem selv, i samhørighed med deres yogi venner.